Waar ben je naar op zoek?

Categoriën
Ruimte
Stalen Wandplank Shelfy Indusigns

Hoe hang je een wandplank aan de muur?

Een wandplank aan de muur hangen. Hoe doe je dat?

Heb jij nog een plekje vrij aan de muur? Dan zijn één of meerdere wandplanken een geschikte optie, om de vrije ruimte op een mooie manier in te vullen. Maar hoe hang je zo’n plank op aan de wand? Het is niet heel moeilijk, maar je moet zeker met een aantal zaken rekening houden. Dat leggen we je uit in dit artikel. Lees dus snel verder en ontdek onze stalen wandplank Shelfy. Een uniek design voor ieder interieur!

  • Een wandplank ophangen is niet heel moeilijk, maar je moet met een aantal zaken rekening houden. Dat leggen we je uit in dit artikel!
  • Bepaal de juiste hoogte voor de plank aan de muur en zorg dat je hem waterpas aftekent op de wand. Bevestig hem aan de muur met schroeven en pluggen.
  • Ontdek onze unieke stalen wandplank Shelfy. Een uniek ontwerp van Nederlandse bodem, die ieder interieur naar een hoger niveau tilt.
Wandplank Shelfy Indusigns
Wandplank Shelfy Indusigns
Wandplank Shelfy Indusigns

Stalen wandplank Shelfy

Deze unieke blikvanger maakt ieder interieur mooier!

Ontdek onze stalen wandplank Shelfy

De juiste hoogte bepalen voor de wandplank en hem waterpas ophangen

Uiteraard is het belangrijk dat je voor jezelf bepaald op welke hoogte de wandplank moet komen te hangen. Het is handig om alvast na te denken over hetgeen je op de plank(en) wil plaatsen. Is het een groot object? Dan moet de wandplank iets lager worden opgehangen. Staat er een bankstel voor/onder de wandplank? Houd er dan rekening mee dat je niet je hoofd stoot, wanneer je op de bank zit. Heb je de juiste hoogte bepaalt, dan is de volgende stap om de plank waterpas te laten zijn. Plaats de wandplank op de juiste hoogte tegen de wand en leg er een waterpas op, om te bepalen of hij recht hangt. Heb je hem perfect waterpas? Teken dan met een pen of potlood de gaten voor de ophanging af. Een kind kan de was doen. Toch?!

Wat ben je nodig voor de ophanging van de wandplank?

Uiteraard is het van belang dat je de beschikking hebt over een geschikte boormachine. Bepaal welke pluggen en schroeven je gaat gebruiken en plaats het juiste boortje in de boormachine. Soms kan het handig zijn om eerst met een iets smaller boortje voor te boren. Regel een stofzuiger, zodat je het gruizel direct op kunt zuigen. Dit is belangrijk, want hiermee zuig je ook het gruizel uit de geboorde gaten. Zodoende past de plug nog beter in het gat. Sla deze zachtjes met een hamer in de muur. Vervolgens plaats je de plank weer op de juiste plek en kies je voor schroeven in dezelfde kleur als de wandplank. Hierdoor vallen ze zo min mogelijk op. Wel zo mooi! Hangt de plank helemaal naar wens? Dan is het tijd om hem verder aan te kleden!

Stalen wandplank Shelfy

Ontdekken

Stalen wandplank Shelfy

Ontdekken

Uniek design van Nederlandse bodem

Al jarenlang ontwerpen de ervaren designers van Indusigns uniek interieur voor thuis. Zo ken je wellicht al onze spiegel Mira, magneetbord Wally of Kapstok Jack. Sinds kort hebben we daar stalen wandplank Shelfy aan toegevoegd. Een minimalistische en moderne blikvanger, die iedere ruimte in huis naar een hoger niveau tilt. Wil je meer weten over dit nieuwe product? Check dan onze website en laat je inspireren door de mooie plaatjes. Heb je meerdere planken nodig? Wij leveren drie verschillende maten en bij aanschaf van meerdere planken ontvang je ook nog eens een mooie korting. Bedankt voor het lezen van dit artikel en succes met het ophangen van jouw wandplank(en) aan de muur!