Waar ben je naar op zoek?

Categorieën
Ruimte

Is jouw horecazaak ook toe aan een nieuwe ‘look and feel’?

Is jouw horecazaak ook toe aan een nieuwe ‘look and feel’?

In dit artikel over horeca interieur laten we jullie aan de hand van 10 tips zien, hoe je op een eenvoudige en voordelige manier jouw horecazaak kunt restylen. Er hoeft vaak niet veel te gebeuren, om al een geheel nieuwe ‘look & feel’ te creëren voor het interieur. Om jullie een handje te helpen, zullen we hieronder onze beste tips geven. Pas je ze toe, dan weten wij zeker dat ook jouw horeca interieur snel en voordelig een nieuwe uitstraling zal krijgen. Lees ze maar eens rustig door en als je nog vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier onderaan dit artikel.

Gijs Bodt

Marketing / Sales

Chiel Bodt

Ontwerp / Productie

Mike de Leau

Projectmanager

Cille van den Brink

Productmanager

Tim Horst

Ontwerper / Maker

Uzzia Kamp

Ontwerper / Maker

Rick Schröder

Stagiair

Gerrit Bodt

Chef werkplaats

Arno Mulhof

Hoofd werkplaats

1. Investeer alleen geld in dingen waarvan je blij wordt

Te vaak horen we dat horeca-ondernemers teveel geld steken in onzinnige dingen, zoals meubilair dat nog makkelijk jaren mee kon en nieuwe verlichting zonder uitgebreid lichtplan. Hierdoor wordt veel geld verloren en wordt vaak niet het gewenste resultaat behaald. Wij adviseren daarom om juist een aantal zaken echt goed aan te pakken, in plaats van alles een beetje.

2. Gebruik goedkope materialen

Waarom zou je altijd maar nieuwe dingen kopen voor het interieur? Er zijn zoveel mooie tweedehands items te vinden, die vaak ook nog eens veel meer karakter en uitstraling hebben. Denk bijvoorbeeld aan een oude chesterfield bank of verweerde en roestige fabriekslampen. Met lagere kosten behaal je vaak zelfs een mooier resultaat. Wie wil dat nou niet?

Kantoor Interieurontwerp Indusigns - Upstairs
Horeca Interieurontwerp Indusigns - Thuis Eten & Wonen
Horeca Interieurontwerp Indusigns - Voila

3. Wees geen ‘copy cat’

Wees creatief en probeer er uit te springen. Dat betekent dat het dus echt ‘not done’ is, om gewoon de buurman te kopiëren. Het zal niet worden gewaardeerd door je gasten en je bent gewoon niet uniek! Niet doen dus. Kom je eer zelf niet helemaal uit? Dan mag je ons altijd contacten voor een interieuradvies.

4. Trek niet gelijk je hele interieur leeg

Het is soms erg aanlokkelijk om gewoon je hele interieur te strippen en helemaal opnieuw te beginnen. Echter is het misschien nog wel beter om bepaalde elementen te behouden, zodat je de ziel van het pand behoudt. Denk aan een verweerde bakstenen muur of oude spanten, die het interieur extra veel karakter geven! Door deze elementen te behouden, creëer je op een voordelige manier extra sfeer.

5. Vervang je stoelen

Je gasten komen over het algemeen het meest in aanraking met de stoelen. Wanneer je deze dus vervangt, zal dit snel opvallen bij je klanten. Kies voor stoelen, die passen bij het interieur van jouw zaak. Win een beetje advies in, wanneer je er zelf niet helemaal uitkomt.

6. Heb lef

Kijk naar jouw doelgroep en laat het interieur daar bij aansluiten. Vaak kiezen horecahouders ervoor om hun zaak in te richten op basis van hun eigen smaak, maar ze vergeten dan dat het eigenlijk om de gasten gaat. Heb dus een beetje lef en durf je interieur aan te passen op de smaak van jouw doelgroep.

7. Zorg voor een glimlach

De allergoedkoopste manier om jouw zaak een flinke opfrisbeurt te geven, is door altijd een glimlach op je gezicht te hebben. Gastvrij zijn is erg belangrijk en soms is het volgen van een gastvrijheidscursus voor jouw personeel nog effectiever dan het geheel aanpakken van het interieur.

Naam
Max. bestandsgrootte: 50 MB.
Voeg eventueel een foto / tekening / bestand toe ter verduidelijking van jouw vraag of opmerking.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Open chat
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?