Waar ben je naar op zoek?

Categoriën
Ruimte
Barracuda Indusigns

Het is een droom van veel mensen; een eigen horecazaak beginnen

Het is een droom van veel mensen; een eigen horecazaak beginnen. Maar hoe doe je dat en waar moet je allemaal aan denken? Er zijn namelijk veel zaken, waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan de locatie voor jouw zaak. Je wil graag op een plek zitten die populair is en niet op een rustige plek buiten de stad. Maar hoe ga je dit financieren? Een plek op een A-locatie kost nou eenmaal geld. Wat ga je serveren? Kies je voor een snelle hap of pak je het wat uitgebreider aan? Hoe kom je aan je personeel? Heb je een groot team nodig of red je het wel met een paar man? Al deze vragen hangen met elkaar samen en het is belangrijk om van tevoren op zoek te gaan naar de antwoorden op deze vragen. In dit artikel proberen we je op een korte, maar duidelijke, manier uit te leggen hoe je een eigen restaurant of café begint.

  1. Met wie ga je ondernemen?
  2. Wat wordt het concept?
  3. Waar ga je vestigen?
  4. Hoeveel ruimte ben je nodig?
  5. Hoe regel je de financiën?
  6. Wat ga je serveren?
  7. Wie neem je in dienst?
  8. Hoe ga je verkopen?
Paviljoen Pool Horeca Interieur Indusigns

Wanneer je een eigen zaak gaat starten, is het altijd de vraag of je dit alleen gaat doen, of eventueel met partner(s). Denk je dat het je allemaal wel alleen lukt en heb je bijvoorbeeld al ervaring met het opzetten van een bedrijf, dan is alleen beginnen wellicht interessant. Wanneer je echter voor het eerst gaat ondernemen, dan kan het ook een veilig gevoel geven om met een partner samen te gaan werken. Je kunt dan samen sparren over de te nemen stappen en ook draag je een gedeelde verantwoordelijkheid over het reilen en zeilen van de onderneming.

Wat wordt het concept?

Wat ga jij jouw klanten aanbieden? Een gezellige kroeg voor een hapje en een drankje? Een chique restaurant met uitgebreide kaart? Of misschien wel een café voor tijdens de kleine uurtjes. Van tevoren weet jij natuurlijk precies wat jij wil gaan doen. Het concept is één van de belangrijkste factoren voor het starten van jouw horecazaak. Hier valt namelijk alles mee samen. Bijvoorbeeld hoe groot je keuken moet worden, of welk interieur je moet aanschaffen. Bij het neerzetten van jouw concept kunnen wij je altijd helpen!

Monster Sushi Horeca Interieur Indusigns

Voor een beginnend restaurant of café is het van groot belang dat de locatie goed is. Omdat jouw horecazaak nog niet zo bekend is, wil je graag in een gebied in de stad zitten, waar het allemaal gebeurd. Zo kun je in het begin een beetje meeliften op het succes van de ondernemers in de buurt van jouw zaak. Uiteraard gaat een goede locatie gepaard met hogere kosten, maar die heb je natuurlijk goed gedekt door jouw financiële plan.

Hoeveel ruimte ben je nodig?

Houd jij jouw zaak lekker knus, of wil je juist ruimte bieden aan een groot aantal mensen? Heb je een grote keuken nodig? Of is een frituurpan wel genoeg? Het zijn allemaal vragen, die van belang zijn voor de vraag hoeveel ruimte je nodig bent voor jouw eerste restaurant of café. Heb je moeite met het vinden van een geschikt pand? Dan kan het zo zijn dat je je eerdere plannen aan moet passen aan het pand dat je hebt kunnen huren/kopen. Het inschatten van de benodigde ruimte, kan je enorm helpen in de zoektocht naar een geschikt pand. Ook bijvoorbeeld een makelaar heeft veel aan deze info.

Misschien wel het belangrijkste van alles is, dat je jouw financiën geregeld krijgt. Al je plannen vallen of staan uiteindelijk met het juiste budget voor de uitvoering ervan. De meeste ondernemers lenen geld bij hun bank, maar ook een privélening bij vrienden/familie behoort tot de mogelijkheden. Wanneer je de financiën op orde hebt, kun je een start gaan maken met al jouw plannen. Vergeet niet dat dit ook de juiste volgorde is. Ga nooit al geld uitgeven, wat je nog niet hebt. Dat kan zorgen voor een enorme financiële strop!

Wat ga je serveren?

Een lekkere hamburger met friet en salade of een hoogstaand gerecht met speciale ingrediënten? Een ‘all you can eat’ of een sushi restaurant? Wat ga jij serveren? Uiteraard is ook dit punt van groot belang voor het succes van jouw zaak.  Analyseer goed wat concurrenten in jouw stad/dorp aanbieden en of het verstandig is om hetzelfde aan te gaan bieden. Het soort eten dat je aanbiedt, bepaald natuurlijk ook of jouw interieur wat chiquer moet zijn of juist wat meer casual, in het geval van een hamburgerzaakje.

Chiel Bodt Indusigns Design

Chiel bodt

Manager / Ontwerper

Gijs Bodt Indusigns Marketing

Gijs Bodt

Marketing / Sales

Maatwerk Indusigns

Mike de Leau

Projectmanager

Cille van den Brink Indusigns

Cille van den Brink

Productmanager

Job van den Esker

Job van den Esker

Stagiair / Creator

Sem te Wierik Indusigns

Sem te Wierik

Stagiair / Designer

Gerrit Bodt Indusigns

Gerrit Bodt

Algemeen medewerker

Arno Mulhof Indusigns

Arno Mulhof

Hoofd werkplaats

Ga je werken met ervaren personeel of juist met uitzendkrachten, zoals studenten? Jouw personeel is van groot belang voor de uitstraling van jouw zaak. Neem je bijvoorbeeld personeel over van de vorige eigenaar? Dit personeel kent jouw vaste klantenkring, wat natuurlijk een voordeel is. Werken met studenten is goedkoper en drukt zodoende minder op de financiën en dat is altijd lekker natuurlijk. Echter kunnen zij er ook voor zorgen dat alles in het begin niet lekker loopt, omdat er 0 ervaring is. Kies dus altijd voor een goede mix.

Hoe ga je verkopen?

Je wil natuurlijk graag dat jouw zaak iedere dag vol zit met consumerende klanten. Maar hoe ga je dat doen? Kies voor een goede marketingstrategie. Hierbij kan een marketingbureau helpen, maar het goedkoopst is uiteraard om het zelf te doen. Zorg er in ieder geval voor dat iedere gast met een tevreden gevoel naar buiten gaat, want dan zullen ze vaak nog eens bij je terugkeren!

Wat kan Indusigns voor jou betekenen?

Indusigns heeft jarenlange ervaring met het neerzetten van unieke interieurs voor de horeca. Neem gerust eens contact met ons op voor meer informatie. We zijn altijd bereid om vrijblijvend bij je langs te komen, om eens te sparren over jouw horeca interieur. Wil je je onderscheiden van de rest? Dan denken we graag met je mee!

Naam
✓ Valid number ✕ Invalid number
Max. bestandsgrootte: 50 MB.
Voeg eventueel een foto / tekening / bestand toe ter verduidelijking van jouw vraag of opmerking.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.