Waar ben je naar op zoek?

Categorieën
Ruimte

Hoe controleer je of de stroom eraf is?

Update 2-6-2020

Hieronder vertellen we je hoe je controleert of de stroom eraf is. Dat doen we, omdat we zelf ook unieke verlichting ontwerpen en maken. Ben je benieuwd naar onze karaktervolle lampen? Scroll dan naar het einde van deze pagina. Onze stoere verlichting maakt ieder interieur een stukje mooier!

Gijs Bodt

Marketing / Sales

Chiel Bodt

Ontwerp / Productie

Mike de Leau

Projectmanager

Cille van den Brink

Productmanager

Uzzia Kamp

Ontwerper / Maker

Amarins Flapper

Stagiaire werkplaats

Coen Rakké

Stagiair productontwikkeling

Rick Schröder

Ontwerper / Tekenaar

Gerrit Bodt

Algemeen medewerker

Arno Mulhof

Hoofd werkplaats

Checken of ergens stroom op staat

Voordat je elektrische producten aansluit op het stroomnet, is het van belang dat je controleert of de stroom eraf is. Je snapt natuurlijk wel waarom! In dit artikel lees je hoe de stroom uitgezet kan worden en hoe je vervolgens controleert of de spanning er daadwerkelijk van af is.

In een paar stappen de stroom uitzetten en vervolgens controleren

Zoals beloofd gaan we je nu in stappen vertellen hoe je de spanning eraf haalt en dit vervolgens checkt. Het eerste dat je moet doen is de spanning eraf halen in de groepenkast. Vaak heb je te maken met verschillende groepen en daarom haal je één voor één de spanning eraf, zodat je erachter komt op welke groep het elektrische product zit. Zodra het product bij het uitschakelen van een bepaalde groep uit gaat, weet je dat je deze groep moet hebben.

Nu je weet op welke groep het elektrische product is aangesloten, is het van belang dat je nog dubbel checkt of de spanning er daadwerkelijk af is. Dit kun je doen met een zogenaamde spanningszoeker. Een spanningszoeker is een handige tool, waarmee elektrische spanning kan worden opgezocht. Wanneer je elektriciteit aanraakt met de spanningszoeker en je houdt je vinger tegen de achterzijde van de zoeker, dan maak je contact met de spanning en bij elektrische spanning zal het lampje in de zoeker oplichten. Dan weet je dus dat de stroom er nog niet af is.

In dit geval is het aan te raden om alle groepen uit te schakelen, zodat je zeker weet dat je veilig te werk kunt gaan.

Wij verkopen verlichting

Zoals je misschien al wel gezien had, verkopen wij unieke lampen. Omdat deze lampen uiteraard ook op het stroomnet aangesloten moeten worden, hebben wij besloten om dit handige artikel voor jou te schrijven. Het is niet altijd makkelijk om zelf alles uit te moeten zoeken. Mocht je dus toch nog vragen hebben naar aanleiding van dit artikel, neem dan vooral contact met ons op zodat we je van de nodige informatie kunnen voorzien. Hieronder zullen we je wat foto’s laten zien van onze unieke verlichting.

Bamboo Balklamp Indusigns